Mladé herce čeká prázdninová škola

Tylova herecká škola Václava Veselého v Kutné Hoře pořádá pro své studenty i další talentované děti a mladé lidi z okolních uměleckých škol letní soustředění. Na týden od 10. do 15. července se tak přestěhuje z Tylova divadla do volnočasového centra Mozaika na kutnohorské předměstí Kaňk.

Podobně, jako na běžných táborech, budou mít i účastníci prázdninového soustředění program vymezený na sport, odpočinek a zábavu u táboráku či venkovního filmového promítání. Hlavní náplní však bude účast na workshopech a seminářích divadelního a filmového herectví, režie, moderování a tvůrčího psaní.

Kurzy zaberou většinu času, až sedm a půl hodiny denně, a povedou je lektoři z řad profesionálních herců, scénáristů, režisérů, moderátorů a filmařů. V minulých letech svůj čas studentům herectví věnovali třeba herci Vladimír Polívka, Michaela Doleželová, moderátor Michal Trnka, filmový scénárista a režisér Jaroslav Beran a další.

Během týdenní tvorby tak zřejmě opět vzniknou kinematografické počiny i divadelní či literární díla. S nimi se chtějí účastníci letního soustředěn&ia cute ; umělecky prezentovat svým rodičům v závěru tvůrčího setkání.

Účastníci Prázdninové herecké školy se také aktivně herecky zapojí do produkce Tajemné kutnohorské pověsti ožívají, která se koná každý prázdninový čtvrtek po 22. hodině v potemnělém městě.

Svůj prostor budu mít také v rámci programu 18. TyjátrFestu. „Moc si vážíme možnosti využívat prostor kaňkovské Mozaiky. Je totiž ideální. Navíc jde o bývalou malotřídní školu. Skýtá nám kuchyňku s jídelnou, která poslouží také jako společenská místnost, dále tělocvičnu vybavenou speciálním změkčeným povrchem a zrcadlovou stěnou. Úžasná je i zahrada za budovou, kde se můžeme věnovat i dalším aktivitám“ libuje si vedoucí Prázdninové herecké školy Václav Veselý.

V rámci loňského setkání vznikl mimo jiné i krátký snímek Dívka s knihou, který se bude ucházet o ocenění na filmových soutěžích.

Film Dívka s knihou na youtube.

Work shop s Vadimírem Polívkou na youtube.


Mozaika - Kaňk, z.s.
Kaňk 13, 284 04 Kutná Hora

Mozaika (budova bývalé školy na Kaňku)
Kaňk 243, 284 04 Kutná Hora

předsedkyně sdružení: Jaroslava Veselá, tel. 728 080 794, mozaika.kank@centrum.cz
IČ: 26664658, DIČ: CZ26664658

náš Facebook

správce webu: Pavlína Šimůnková